Слідчі в Харківській області відправили до суду звинувачення чиновниці в розтраті

Жінці загрожує до 8 років в'язниці

Слідчі Куп'янського відділу поліції під процесуальним керівництвом Куп'янського відділу Ізюмського місцевої прокуратури направили до суду кримінальне виробництво, передбачене ч. 4 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України. Про це повідомляє відділ комунікації ГУ НП в Харківській області.

Слідство встановило, що начальниця Управління житлово-комунального господарства, благоустрою та капітального будівництва Куп'янської міської ради завдала державі матеріальних збитків, який у 250 і більше разів перевищує неоподатковуваний мінімум доходів громадян на момент вчинення кримінального злочину.

Відомо, що 44-річна чиновниця з вересня по грудень 2018 підписала договори на виконання проєктних робіт з технічного переоснащення опалювальної котельні міста Куп'янська. Потім вона узгодила підроблену від імені проєктної організації кошторисну документацію за свідомо завищеними цінами на технічне обладнання, здала підписаний акт приймання виконаних робіт і переказала гроші.

Факт підробки кошторисної документації підтвердила судова почеркознавча експертиза.

За скоєння злочину жінка може сісти на термін від 5 до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Нагадаємо, в ХОДА з'явився новий директор Департаменту капітального будівництва Євгенія Іванська. Контракт з нею уклали на час карантину. На початку цього року Іванську відсторонили від займаної посади директора регіонального департаменту Державної архітектурно-будівельної інспекції.

Як повідомляли "Харків. Коментарі" раніше, НАБУ на хабарі затримало директора Департаменту капітального будівництва ХОДА Андрія Винниченка. Губернатор Харківської області Олексій Кучер призначив Винниченко на посаду ще 10 днів тому. У ХОДА цю інформацію ретельно приховували. До роботи в обладміністрації Винниченко працював в Харківобленерго, де під час затримання так само як і в ХОДА пройшли обшуки.

Слідчі НАБУ почали слідчі дії за фактом корупційного злочину з боку чиновника Харківської облдержадміністрації. Інформацію про затримання нового начальника Департаменту капітального будівництва Андрія Винниченка підтвердили в пресслужбі ХОДА.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися