Харківські рибалки загубилися в тумані та вийшли на тонкий лід

У Харківській області троє рибалок загубилися в тумані, пішли не в ту сторону і випадково вийшли на тонкий лід

На Печенізькому водосховищі в районі села Хотімля, 6 січня, троє рибалок загубилися. Про це повідомили в ГУ ДСНС Харківської області.

Відзначається, що рятувальники отримали повідомлення о 17:49. У густому тумані та сутінках загубилися три любителі риболовлі, які засиділися за улюбленим заняттям так, що довгий час не могли знайти вихід з водойми. Через якийсь час чоловіки потрапили на проталину, а коли лід під їх ногами почав тріщати та ламатися, вони остаточно запанікували та викликали рятувальників.

Диспетчери оперативно-координаційного центру витратили багато сил, щоб дізнатися місцеперебування загубилися по орієнтирах, які їм давали телефоном. Пошуково-рятувальні роботи проводив черговий караул 38-го Державного пожежно-рятувального поста. Отримавши приблизні координати місця виходу рибалок на лід, рятувальники вирушили на допомогу. Незабаром вони знайшли на березі водойми машину, на якій приїхали заблудлі рибалки, і зв'язавшись з ними мобільним телефоном вирушили на лід. Через деякий час рибалки помітили в гущі туману проблиск ліхтаря рятувальників і просигналили своїм. Зустріч відбулася на відстані близько 1,5 км від берега. Люди просто пішли в протилежну сторону, тому і заблукали. Зустрівшись, усі разом люди щасливо вийшли з водойми в потрібному місці.

vbu_g2BZI55dnXbaOsIcU4WwY.jpg

Нагадаємо, харків'ян попередили про туман 6-7 січня, через якого по всій Україні оголосили I рівень небезпеки. За інформацією Укргідрометцентру, Україна до кінця 6 січня, а також вночі та зранку 7 січня огорне туман. Видимість 200-500 м (I рівень небезпеки, жовтий).




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися