Чоловік "замінував" банк на Харківщині: поліція пояснила мотиви злочинця

Поліція зуміла визначити особу "мінера", а також назвала причини його вчинку

У Харківській області правоохоронці затримали жителя Ковшаровки. Чоловіка підозрюють у неправдивому повідомленні про мінування банку. Про це розповіли в обласному управлінні Нацполіції.

У Куп'янський райвідділ звернувся 37-річний місцевий житель і заявив про вибухівку в банківському відділенні. Фігурант навіть розповів про її склад. На місце події виїжджали вибухотехніки, керівництво "главку", слідчо-оперативна група і кінолог з собакою. Силовики евакуювали десять чоловік і оглянули приміщення. Ніяких вибухових речовин виявлено не було.

Протягом декількох годин правоохоронці встановили особу ймовірного "псевдомінера". Ним виявився житель Ковшаровки, якого вже притягували до відповідальності за завідомо неправдиві виклики. Свій вчинок чоловік пояснив тим, що йому нема чим платити борги банку. Слідчі порушили кримінальне провадження за статтею 259 КК України ("свідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян").

Нагадаємо, раніше харківські правоохоронці перевірили інформацію про замінування двох судів на площі Героїв Небесної сотні. Пошуками вибухівки займалися кінологи, вибухотехніки та слідчо-оперативна група. 8 грудня в поліцію надійшло повідомлення про замінування Харківського апеляційного та Червонозаводського районного судів. Силовики евакуювали з будівлі 278 осіб, після чого оглянули 20,5 тисяч квадратних метрів приміщень і прилеглої території. Вибухівку правоохоронці так і не знайшли.

Як повідомляло видання "Харків.Коментарі", прості харків'яни скрутили викрадача до приїзду поліції.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися