У Харківській області хотіли чинити каналізацію руками компанії, яка перебуває під слідством

Відремонтувати колектор збиралися за 51 мільйон гривень

Ізюмська місцева прокуратура направила до суду позовну заяву про визнання незаконним та скасування рішення тендерного комітету, визнання недійсним договору на закупівлю робіт з реконструкції каналізаційного колектора. Про це повідомляє Харківська обласна прокуратура.

В. о. заступника керівника місцевої прокуратури Денис Коновалюк зазначив, що його відомство вивчало сайт закупівель РroZorro і виявило, що Замовник - Управління житлово-комунального господарства, благоустрою та капітального будівництва Куп'янської міської ради Харківської області оголосило тендер із закупівлі робіт з реконструкції каналізаційного колектора. Очікувана вартість закупівлі становила майже 51 млн грн.

В підсумку. прокуратура з'ясувала, що Замовник за формальними підставами відхилив більш вигідну цінову пропозицію одного з учасників тендеру та уклав договір з ТОВ, тендерна пропозиція якого повинен був відхилити, бо воно не підходить під умови тендерної документації. Зокрема відомо, що в ТОВ немає в користуванні або у праві власності необхідної техніки.

Крім того, учасник торгів додав копію дозволу на виконання робіт, які підкріплює договір, а його термін дії майже закінчився. А це взагалі унеможливлює виконання ТОВ договору купівлі. Всі ці порушення Закону України "Про державні закупівлі" стали підставою для передачі місцевою прокуратурою позову до суду.

Зараз йде судовий розгляд.

Довідка "Коментарів": ТОВ, яке виграло тендер, фігурує в кримінальному провадженні за фактом службової недбалості, що призвела до тяжких наслідків (ч. 2 ст. 367 КК України). При реконструкції мереж водопостачання в Куп'янську, дане ТОВ завищило ціни і обсяги виконаних робіт на понад 1 млн грн.

Обвинувальний акт у цьому кримінальному виробництві зараз розглядає суд.

Як повідомляли "Харків. Коментарі "раніше, в Департаменті капітального будівництва Харківської обласної державної адміністрації аудитори виявили порушень на понад 2,6 млн грн. Аудитори знайшли незаконні витрати, порушення бюджетного кодексу при проведенні державних закупівель. Так, через завищення кількості та вартості часу використання будівельних машин і механізмів, будівельних матеріалів, норм списання матеріалів, виконаних 19 підрядними організаціями, знайдена розтрата майже в 1 млн грн. Допущені нецільові витрати в розмірі 481 тис. Грн. Крім того, встановлено ряд інших порушень, що призвели до втрат на загальну суму майже 1,2 млн грн.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися