У самому центрі Харкова діти жили як на сміттєзвалищі (фото)

Прокуратура почала перевірку чиновників, які працюють у сфері охорони дитинства

Харківська місцева прокуратура № 1 керує кримінальним провадженням за фактом халатності працівників держорганів у сфері охорони дитинства. Про це повідомляє пресслужба відомства.

Згідно зі слідством, 21 січня 2021 в Харківський районне управління поліції №3 повідомили, що з будинку на вул. Римарській чути плач дитини. Дитина кликала по допомогу, але потрапити у квартиру і дізнатися, що сталося, у заявника не вийшло, бо в під'їзді, на сходах у квартиру, все завалено сміттям і неможливо пройти.

У цьому будинку живуть 30-річна і 57-річна жінки, а також троє неповнолітніх дітей - 2-річний хлопчик і дві дівчинки віком 4 роки та 11 років. Поліційні встановили, що діти живуть в антисанітарних, небезпечних для життя і здоров'я умовах, сходи від під'їзду у квартиру завалені сміттям, є стійкий запах.

Зараз дітей вилучили і відправили в Харківську міську дитячу лікарню. Стан їх здоров'я задовільний.

Фактом злісного невиконання матір'ю обов'язків по догляду за дитиною (ст. 166 КК України) внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Також Харківська місцева прокуратура № 1 розпочала кримінальне провадження у чиновників з державних органів у сфері охорони дитинства за фактом службової недбалості (ч. 2 ст. 367 КК України).

Кримінальну справу взяло на контроль керівництво обласної прокуратури.

Як повідомляли "Харків. Коментарі "раніше, в Балаклійському районі родина жила в насильників антисанітарних умовах разом з дворічною дівчинкою. Правоохоронні органи отримали повідомлення, що мати та батько зловживають алкоголем, поки дитина голодний і наданий сам собі. Коли правоохоронці та представники соціальної служби приїхали на місце виклику, то побачили п'яних батьків разом зі сміттям, їжею і брудом на підлозі. Чоловік з жінкою навіть не змогли відповісти на питання, чи їв щось дитина чи ні. Дівчинку забрали до медичного закладу. Парочку чекає суд з позбавленням батьківських прав.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися