Харківський пенсіонер отримав вирок суду за незаконне зберігання зброї

Чоловікові дали термін у три з половиною роки, але з відстрочкою

У Харкові суд покарав пенсіонера МВС, який незаконно у себе вдома зберігав зброю. Про це йдеться у вироку Жовтневого районного суду, передає Depo.Харків.

Згідно з документом пенсіонер незаконно купив пістолет Браунінг калібру 9 мм, сигнальний пістолет виробництва Чехії, один патрон виробництва Чехії, два патрони виробництва Росії, дев'ять пістолетних патронів 9х19 Luger, корпус гранати РГД-5, детонатор. Все це 14 серпня 2020 під час обшуку гаража чоловіки зброю конфіскували.

На суді чоловік вину визнав і заявив, що "все придбане використовував в роботі для хороших показників". Після виходу на пенсію чоловік частину зброї продав, але залишив собі патрони.

Суд визнав чоловіка винним у скоєнні злочину за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України і дав йому термін у вигляді трьох років і шести місяців позбавлення волі з випробувальним терміном в один рік.

Як повідомляли "Харків. Коментарі "раніше, в Харкові керівник місцевого підприємства, яке виробляло пневматична, травматична і мисливська зброя, організував підпільний збройовий цех. Відзначається, що зловмисник організував підпільне перероблення спецзасобів в бойові пістолети з нарізними стволами прямо на своєму підприємстві. Чоловік залучав до роботи своїх співробітників. Через особисті зв'язки він продавав товар, який часто йшов до криміналітету. Зловмисника затримали у нього вдома в обласному центрі після збуту чергової партії продукції.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися