Стало відомо кількість нових корупціонерів по Харківській області

Суди Харківської області винесли рішення про накладення штрафів за близько 800 справ, пов'язаних з корупційними порушеннями

У Харківській області 18 порушників потрапили в реєстр корупціонерів. Про це повідомляє пресслужба Харківської обласної прокуратури.

У відомстві додали, що протягом 2019-2020 років суди Харківської області виписали штрафів за близько 800 справах, які пов'язані з корупційними порушеннями. При цьому інформація про 18 порушників не внесли до Єдиного державного реєстру осіб, які вчинили корупційні або пов'язані з корупцією правопорушення.

"Відсутність відповідної інформації в реєстрі корупціонерів може привести до прийняття на державну службу осіб, яким це заборонено законом", - додали в прокуратурі.

Нагадаємо, прокурори САП за матеріалами досудового розслідування, яке вели детективи НАБУ, відправили до суду обвинувальний акт за обвинуваченням колишнього начальника Департаменту капітального будівництва ХОДА Андрія Винниченка. Ексглаву відомства Харківської облдержадміністрації звинувачують у підбурюванні до надання неправомірної вигоди в сумі 1,32 млн гривень.

В ХОДА з'явився новий директор Департаменту капітального будівництва Євгенія Іванська. Контракт з нею уклали на час карантину. На початку цього року Іванську відсторонили від займаної посади директора регіонального департаменту Державної архітектурно-будівельної інспекції.

Як повідомляли "Харків. Коментарі" раніше, НАБУ на хабарі затримало директора Департаменту капітального будівництва ХОДА Андрія Винниченка. Губернатор Харківської області Олексій Кучер призначив Винниченко на посаду ще 10 днів тому. У ХОДА цю інформацію ретельно приховували. До роботи в обладміністрації Винниченко працював в Харківобленерго, де під час затримання так само як і в ХОДА пройшли обшуки.

Слідчі НАБУ почали слідчі дії за фактом корупційного злочину з боку чиновника Харківської облдержадміністрації. Інформацію про затримання нового начальника Департаменту капітального будівництва Андрія Винниченка підтвердили в пресслужбі ХОДА.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися