У Харкові викрили шпигуна РФ, який збирав дані про українську зброю (фото)

Чоловік піде за статтею про державну зраду

Контррозвідники Служби безпеки України виявили та затримали агента ФСБ РФ, який збирав секретні відомості з державної таємниці в оборонній сфері. Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Оперативники та слідчі спецслужби виявили, що працівника одного зі стратегічних підприємств Миколаєва завербували в ФСБ і дали завдання зібрати інформацію про сучасну військову техніку ЗСУ.

Зловмисник намагався завербувати одного з керівників установи, щоб отримати доступ до технічної документації закритих програм по використанню безпілотних літальних апаратів

"Співробітники СБУ затримали агента російської спецслужби" на гарячому "під час контрольованої передачі" секретних даних", - розповіли в спецслужбі.

Зараз викритому агентові ФСБ повідомили про підозру за ч. 1 ст. 111 (державна зрада) Кримінального кодексу України. Вирішується питання про обрання запобіжного заходу.

Ведеться досудове розслідування.

Заходи з припинення протиправної діяльності проводились під процесуальним керівництвом Луганської обласної прокуратури.

Як повідомляли "Харків. Коментарі "раніше, в Харкові увечері 20 жовтня в метро на станції Академіка Павлова затримали героя антимайдану, Гната Крамського, більш відомого, як" Топаз ". "Мене затримали за звинуваченням в скоєнні особливо тяжких злочинів", - написав Крамський. Пізніше, через дві години, в коментарях він додав, що його вже відпустили. "Топаз" уточнив, що мова йде про злочини, які скоїли в Селидове Донецької області.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися