Ювенали розповіли, скільки дітей пропадає в Харківській області

Найчастіше діти тікають з дому у віці 14-18 років через розбіжності з батьками

У Харківській області найбільше дітей йдуть з дому влітку, взимку пропадають рідше. Про це в ефірі телеканалу Simon повідомив старший інспектор ювенальної превенції в Харківській області Юрій Михайлович.

За статистикою, тільки в липні та серпні минулого року з будинку з будинків втекли близько 180 школярів. В середньому ж кожен місяць доводиться шукати 45-60 підлітків.

У 2020 році з дому без попередження пішли 1024 підлітки. На щастя, більшу частину втекли дітей виходить знайти в першу добу.

Також інспектор зазначив, що батькам не потрібно ждять, коли дитина повернеться сам, і можна в день зникнення заявляти в поліцію про зникнення. Також можна звернутися до волонтерів, які допомагають знайти зниклих (068 777-01-12 - гаряча лінія пошукового-рятувального загону "Мілена").

Як повідомляли "Харків. Коментарі "раніше, У Харкові знайшли тіло зниклого хлопчика Антона Логвинова. Про це написали волонтери в соцмережах. "Шановні волонтери, повертайтеся, будь ласка, в штаб. Всіх чекаємо в штабі", - сказав координатор Костянтин Рюмшин.

Нагадаємо, за словами родичів підлітка, він ніколи не тікав з дому та дзвонив матері щогодини. Жінка почала хвилюватися, коли в черговий раз він з нею не зв'язався. Останній раз смартфон показував його місцеперебування у церкві біля Інституту низьких температур. Його знайомі розповіли, що підлітку подобається лазити по покинутим об'єктам. Також відомо, що 2 лютого Антон показував свого друга в месенджерах фото, на яких він був в якихось підвалах або "катакомбах". Можливо, знімки зроблені в колекторах Саржиного Яру.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися