Пожежа в харківському будинку для літніх людей: скільки закрили нелегальних закладів

Близько 20 приватних підприємців погоджуються привести установи в належний вигляд і працювати на підставі законодавства

Майже 40 нелегальних соціальних установ області зупинили діяльність в результаті перевірок. Про це розповів директор Департаменту соціального захисту населення Харківської ОДА Юрій Шпарага.

"Органи національної поліції під час перевірок виявили 83 заклади, нелегально надають соціальні послуги. З'ясовано, що у 68 з них є реєстрація в Державній фіскальній службі. В результаті діяльності робочої групи, в складі якої - правоохоронці, представники органів місцевого самоврядування, інших структур, 36 з цих установ припинили свою діяльність", - розповів Юрій Шпарага.

Директор Департаменту соціального захисту населення Харківської ОДА в Харківській області розповів, що вже 4 підприємства зареєструвалися в Державному реєстрі постачальників соціальних послуг, щоб тепер працювати дотримуючись усіх законодавчих норм.

"Близько 20 приватних підприємців погоджуються привести установи в належний вигляд і працювати на підставі законодавства. Зараз йде підготовка документів для того, щоб бути офіційно зареєстрованими в Державному реєстрі постачальників соціальних послуг ", - зазначив Юрій Шпарага.

Нагадаємо, в рамках розслідування за статтею 270 Кримінального кодексу - "Порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки" винуватцям пожежі загрожує від 3 до 8 років за в'язниці.

"Остаточні причини цієї трагедії будуть встановлені в найкоротші терміни. Для виконання доручення Президента України створена урядова комісія для з'ясування причин трагедії. Всі винні будуть притягнуті до відповідальності, згідно з чинним законодавством", - додав Арсен Аваков.

Як повідомляли "Харків. Коментарі" раніше, у двоповерховому житловому будинку, попередньо переобладнаному під будинок для літніх людей   виникла пожежа на другому поверсі. О 16:14 пожежу локалізували на площі 100 м кв. о 16:53 - ліквідували. На місці пожежі виявлено тіла 15 осіб. 9 осіб врятовано - вони госпіталізовані в лікарні. Директор обласного департаменту соцзахисту населення Юрій Шпарага розповів, що будинок для літніх людей працював без офіційного дозволу.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися