У Харкові зловили російського шпигуна, який намагався вкрасти розробку танку

Завербований агент російських спецслужб використовував працівника ХКБН ім. Морозова, аби той передавав йому документацію про українські розробки для ЗСУ

У Харкові контррозвідка СБУ затримала агента російських спецслужб, який збирав інформацію про українську бронетехніку. Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Агент російської воєнної розвідки прибув на територію України задля того, аби дізнатися та передати в РФ інформацію щодо виробництва українського танку "ОПЛОТ". Шпигуну була необхідна також і його технічна документація щодо проекту розробки Т-84БМ.

Затриманим виявився громадянин України, який був завербований під час своєї подорожі до Російської Федерації. Він вийшов на зв'язок із представником харківського державного підприємства "ХКБН ім. Морозова", і отримав від нього технічні матеріали. Після цього агент за відпрацьованими каналами передав копії документів представнику російських спецслужб.

Слідчі СБУ розпочали кримінальне провадження і на усіх етапах передачі документів супроводжували зловмисників. Агента затримали біля виходу з метро "Героїв праці".

"Зрадника затримано "на гарячому" під час одержання ним "повного комплекту технічної документації", яка має гриф обмеження доступу", - повідомили у Службі Безпеки України.

Затриманому громадянину України повідомлено про підозру у державній зраді - ст. 111 Кримінального Кодексу. Наразі тривають слідчі дії, для підозрюваного обирають запобіжний захід.

До операції також була залучена Харківська обласна прокуратура, яка здійснювала свою частину роботи із викриття та документування протиправних дій злочинця.


Нещодавно харківські оперативники затримали ще одного агента ФСБ. "Коментарі" повідомляли, що він збирав дані про військову техніку ЗСУ, а сам був працівником одного зі стратегічних підприємств Миколаєва.



Вася

22 лютого 2021, 12:26

Положили на землю и отошли на 50 м, ждут чтобы замерз и не возится...

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися