Кабмін назвав причини пожежі у харківському будинку для літніх людей

Над виявленням причин трагедії працювала спеціально створена комісія, яка напрацьовувала план дій для запобігання подібних ситуацій у подальшому

Урядова комісія з розслідувань причин виникнення надзвичайної ситуації 21 січня у Харкові завершила свою роботу. Про її висновки розповів Міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов.

За його словами, причиною трагедії став цілий комплекс причин та передумов. Так, будівля була не пристосована до проживання літніх людей, заклад офіційно не був зареєстрований у якості надавача соціальних послуг, до того ж у будинку не було навіть кваліфікованого медичного персоналу.

"Урядова комісія встановила, що до трагедії, яка забрала життя 15 людей, призвело грубе та свідоме порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки, а також підключення до будівлі електро- та газопостачання без отримання спеціальних дозволів", - повідомив міністр.

Чернишов зазначив, що перед Комісією стояло завдання не лише з визначення причин саме цієї пожежі, але й напрацювання плану дій, як запобігти таким трагедіям у майбутньому.

"Розроблено та прийнято низку постанов Уряду щодо Реєстру надавачів та отримувачів соціальних послуг, що поступово виводить велику частину ринку соціальних послуг з тіні. Разом з тим на базі Кабміну створена робоча група з удосконалення законодавства, яке регулює ринок соціальних послуг. Результатом її роботи стануть пропозиції подальшого реформування цієї сфери", - розповів Олексій Чернишов.

Він повідомив, що за час роботи Комісії відповідні перевірки здійснювали ОДА, Нацполіція та ДСНС, які виявили велику кількість нелегальних закладів та безліч порушень, які потребують усунення та осіб, які будуть або вже притягнені до відповідальності.

Нагадаємо, 21 січня у нелегальному закладі для літніх людей у Харкові спалахнула пожежа. "Коментарі" розповідали, що в результаті загинули 15 осіб, ще 9 людей постраждали.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися