У Харківській області другий день поспіль немає води: Аварія на водогоні (ФОТО)

Лозова буде просити понад 600 мільйонів на ремонт водопроводу

У Лозовій житлові будинки, школи, дитсадки та лікарні другий день поспіль без централізованого водопостачання. Про це "Суспільному" 26 лютого розповів радник голови Харківської облдержадміністрації Сергій Магдісюк.

За його словами, проблема з водопостачанням виникла через пориви на водопроводі з Краснопавлівки, де 25 лютого відбулося три пориву. Комунальники працюють цілий день.

"Для того, щоб мати воду необхідної якості, треба промити систему. Зараз проходить промивка цієї системи. Оскільки вода поки незадовільної якості, ДП "Лозоваводосервіс"не може її прийняти", - сказав Магдісюк.

Також чиновник зазначив, що в резервуарах вода залишилася тільки для надзвичайних випадків. А зараз міські комунальники чекають воду з Каснопавловкі. Цікаво що водопровід з Краснопавлівки в Лозову знаходиться на балансі "Харківводоканалу" та його експлуатують майже 40 років. Зараз Лозова розробляє проєкт: на ремонт водопроводу проситимуть гроші у держави.

"Лозівські комунальники чекають водопостачання з Краснопавлівки. Після його відновлення знадобиться кілька годин для заповнення мережі. Зараз дитсадки, школи та лікарні міста мають необхідні запаси води. В "Лозоваводосервісе" готові до підвозу води в разі необхідності. У середньому за добу на ділянці протяжністю 30 км трапляється від 8 до 10 поривів. Вартість реконструкції водогону перевищує 600 мільйонів гривень", - інформує міська рада.

Нагадаємо харків'яни повинні КП "Харківводоканал" понад 655 млн грн. У КП "Харківводоканал" нагадали, що з 1 травня за кожен день прострочення по оплаті комунальних послуг буде нараховуватися пеня




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися