У Харкові депутат вибачився за російську мову на виступі

Зараз на розгляді питання про виключення Олександра Дорошенка з фракції

Депутат Харківської обласної ради від партії "Європейська Солідарність" Олександр Дорошенко вибачився за виступ російською мовою під час позачергової сесії. Відповідний пост він опублікував на своїй сторінці в Facebook.

Нагадаємо, за виступ російською мовою голова Харківського відділення партії "Європейська солідарність" Ірина Фриз пообіцяла виключити Олександра Дорошенка з фракції. І навіть попри вибачення питання все ще на розгляді.

"Кажу відверто - з трибуни виступав вперше. Розхвилювався, тому виступав російською мовою та не зміг донести свою думку українською, хоча до цього, виступаючи з місця, завжди доносив свою позицію українською. Хочу вибачитися за це перед суспільством, а також перед своїми колегами по партії "Європейська Солідарність"", - написав він.

Депутат пообіцяв, що надалі під час публічних виступів буде висловлюватися виключно українською мовою.

"Буду відвертим: я, як і переважна більшість харків'ян, в побуті є російськомовним. Я розумію, що це жодним чином не виправдовує цей інцидент. Швидше навпаки. Ми як депутати повинні демонструвати приклад вживання і популяризації державної мови, перш за все в Харкові", - резюмував Дорошенко.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися