На Харківщині через отруєння малят у дитсадочку порушили кримінальну справу

Правоохоронців викликали до дитячого садочку місцеві жителі, аби знайшли винних "по гарячих слідах"

У Чугуївському районі Харківської області було зареєстровано спалах гострих кишкових інфекцій, про це повідомили у Харківському обласному лабораторному центрі Міністерства охорони здоров'я України.

За період з 5 по 9 березня зареєстровано 6 випадків захворювання дітей у яслах №3 Слобожанської селищної ради.

П'ятеро дітей відвідували одну й ту саму першу молодшу групу, ще один малюк є братом одного з хворих і ходив до середньої групи.

"Первинний  діагноз у однієї дитини - ГРВІ, харчова токсикоінфекція, у трьох – гострий гастроентероколіт, у двох – харчова токсикоінфекція, ротавірусна інфекція. Основні клінічні прояви захворювання: підвищення температури тіла, рідкі випорожнення, блювота, слабкість", - йдеться у повідомленні центру.

Лікарі оцінюють стан дітей як середнього ступеню важкості.

Лабораторним центром було проведено комплекс протиепідемічних заходів: "первинне епідеміологічне розслідування з опитуванням батьків захворілих дітей і медичних працівників, до яких вони звертались за медичною допомогою та санітарно-епідеміологічне обстеження закладу; заключна дезінфекція у всіх приміщеннях закладу із застосуванням дезінфекційних засобів; відбір проб питної води та змивів з об’єктів навколишнього середовища; бактеріологічне обстеження персоналу та контактних дітей; організовано активне медичне спостереження за контактними".

За даним фактом Чугуївським РУП було внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за статтею 325 ККУ про порушення санітарних правил і норм щодо запобігання хворобам та масовим отруєнням.

У дитячому садочку працювала слідчо-оперативна група.

"Попередньо встановлено, що у дитини віком 2,5 роки, яка відвідує ясла-садок у смт. Слобожанському, було виявлено ознаки харчового отруєння, у зв’язку з чим батьки звернулися до харківської лікарні. На теперішній час до медичних закладів Харкова з симптомами харчового отруєння звернулися 3 дитини, які теж відвідують цей дитячий заклад, ще 4 дитини проходять амбулаторне лікування за місцем мешкання", - повідомили у відділі комунікації Харківської області.

Триває досудове слідство. Правоохоронці встановлюють обставини події.

Раніше "Коментарі" повідомляли про спалах отруєнь у дитячому садочку в Дергачах. Тоді дітлахи поїли на вечерю молочний суп, а наступного дня шестеро з них не прийшли до садочку.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися