В Харківській області фермер підробив документи: хотів привласнити 26 гектарів землі

Махінації з землею можуть обернутися голові фермерського господарства 6 роками тюрми

На Харківщині прокуратура повідомила про підозру голові одного із фермерських господарств, який хотів незаконно заволодіти земельними ділянками територіальної громади. Про це "Коментарі. Харків" дізналися у перс-службі прокуратури Харківської області.

Фермеру інкримінують використання завідомо підробленого документа та замах на зловживання повноваженнями службовою особою юридичної особи приватного права, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 4 ст. 358, ч. 2 ст. 15 ч. 2 ст. 364-1 КК України).

За версією слідства, влітку 2019 року голова фермерського господарства намагався отримати в оренду 26 гектарів землі вартістю 710 тисяч гривень, яка належить Лозівській міській об’єднаній територіальній громаді. Для цього він надав державному реєстратору підроблені документи, зокрема, накази та договори оренди земельних ділянок.

Наразі досудове розслідування триває. Якщо вину фермера доведуть у суді, йому загрожує до 6 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Раніше "Коментарі. Харків" писали, що на Харківщині прокуратура направила до суду обвинувальний акт щодо голови одного з сільськогосподарських підприємств району, яке самовільно обробляло землі загальною площею понад 166 гектарів. Крім того, виявилося, що керівник господарства "за сумісництвом" працює ще й депутатом.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися