Мати п'ятьох дітей, яка викинула немовля в туалет, може відбутися домашнім арештом

Жінку залишили під цілодобовим домашнім арештом, покарання для неї обиратиме суд, згідно статті ККУ їй загрожує обмеження чи позбавлення волі на строк до 5 років

Жінці, яка народила немовля та викинула його у вигрібну яму в туалеті, повідомили про підозру. Про це розповіли у пресслужбі Харківської обласної прокуратури.

Жінку затримали та направили до суду клопотання про обрання запобіжного заходу  у вигляді цілодобового домашнього арешту.

picture

"За процесуального керівництва Лозівської окружної прокуратури Харківської області повідомлено про підозру жінці за фактом замаху на умисне вбивство матір'ю своєї новонародженої дитини відразу після пологів (ч. 2 ст. 15, ст. 117 КК України)", - йдеться у повідомленні.

Окружною прокуратурою було проведене досудове розслідування, яке встановило, що вранці 27 березня жінка народила дитину - хлопчика, поклала його в пакет та залишила у ямі туалету біля залізничного вокзалу станції "Панютине". Жінка, яка працює на станції почула з туалету дитячий крик та викликала поліцію. Немовля дістали через 40 хвилин після того, як мати вчинила злочин, його вдалося врятувати. Дитину доставили  в реанімаційне відділення Лозівської центральної районної лікарні. Зараз стан хлопчика задовільний, загрози його здоров'ю немає.

Знайомі з родиною горе-матері місцеві жителі розповідають, що вона вже має чотирьох дітей, усі вони повнолітні, а двом з них вже навіть більше 20 років. Батько хлопчика - співмешканець жінки - планує зібрати документи, встановити батьківство та забрати опікунство над малюком собі.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк до п'яти років або позбавленням волі на той самий строк.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, що жінка, після того, як залишила дитину в туалеті, хотіла повернутися за ним, але побачила поліцію і злякалася. З нею проводив бесіду психолог.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися