На Харківщині поліція зупинила легковик з «чорним лісом», який привів їх до цілої банді (ФОТО)

У Харківській області жителі рубали дуб та клен

У Харківській області, 2 квітня, близько 13:40 поліція Богодухівського районного відділу зупинила поблизу села Олександрівка автомобіль ЗІЛ-130, завантажений деревиною. У жителів не було жодних дозвільних документів на дерево. Про це повідомили в пресслужбі поліції.

Правоохоронці встановили місце вирубки, де виявили 2 легковики ВАЗ і 5 чоловіків у віці від 30 до 45 років. Зараз проводяться слідчі дії, спрямовані на встановлення їх причетності до незаконної порубки.

Поліціянти вилучили зазначені автомобілі та чотири бензопили. Зараз відомості про подію внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст. 246 (незаконна порубка або незаконне перевезення, зберігання, збут лісу) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання за санкцією статті передбачає до 3 до 5 років позбавлення волі. Досудове розслідування триває.

Нагадаємо, в Харківській області в кінці лютого екологічна інспекція перевірила Державне підприємство "Жовтневе лісове господарство" на дотримання законодавства. Відзначається, що перевірка встановила ряд порушень. Зокрема підприємство незаконно рубило дерева без отримання підприємством спеціального дозволу на використання лісових ресурсів.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися