На Харківщині в морзі переплутали тіла померлих: Чоловіка з жінкою (ВІДЕО)

Родичі звернулися в поліцію та попросили звільнити винних

У Харківській області переплутали тіла померлих. У морзі Богодухівської центральної районної лікарні видали упакованим тіло чоловіка, який помер в ковідном відділенні лікарні. Пізніше з'ясувалося, що там тіло непізнаної жінки. Помилку виявили прямо на кладовищі під час похорону. Про це повідомляє "Суспільне".

Тиждень тому чоловіка госпіталізували в районну лікарню з підозрою на коронавірус. З кожним днем йому ставало гірше. Були проблеми з диханням. Він помер в реанімації. Тіло чоловіка видали родичам в пакеті. Ця вимога до тих, хто вмирає в COVID-відділенні. Його ховали в закритій труні. Будинки відслужили панахиду, а коли привезли на кладовище, родичам подзвонив знайомий. Він розповів, що в труні не їхня батько і тесть, а невідома жінка.

"Це чоловік однієї зі співробітниць цієї лікарні. Чоловік! Не заступник лікаря, не секретар, у яких є мої телефони, не головна медсестра, а чоловік. І сказав: "Сергію, а в гробу не Микола Іванович. Там знаходиться якась неопізнана жінка, яку переплутали при видачі тіл", — розповідає зять померлого.

Упевнені, що в труні — батько, родичі відправили панахиду. Додому приїжджав священник. Після дзвінка з лікарні труну з кладовища повезли назад до медзакладу — поміняти тіла, а потім повернулися на цвинтар.

Заступниця керівника Богодухівської лікарні Яна Грищенко називає ситуацію випадковою помилкою.

"Ніякої підміни не було — бірки були підписані. І найголовніше, що я хочу сказати, що родич був там присутній при тому, коли забирали це тіло. Ми абсолютно відповідально розуміємо їхнє горе, що сталося, але це людський фактор. Ми не роботи — ми просто люди", — сказала Грищенко.

У міськраді створили комісію, перевірять дії працівників лікарні, пояснює заступниця міського голови Оксана Сизоненко.

"Ми розуміємо, що це був людський фактор. Ця ситуація буде розглянута, будуть надані висновки", — зазначила Сизоненко.

Вдруге заупокійну літургію не проводили. Священник пояснив близьким померлого, що вони і так молилися за батька. Донька померлого каже, пережила стрес, та просить не залишати цю ситуацію без реакції. Родина Стусів звернулася до поліції: просить перевірити, чи не було в діях медпрацівників недбалості, та звільнити винних.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися