У Харківському зоопарку побудують вольєр для білих ведмедів за 55 мільйонів гривень

Завершити споруди повинні до кінця 2021 року

У Харкові зоопарк планує побудувати відкритий вольєр для двох білих ведмедів — самця і самки — в зоні "Світ узбережжя". Як зазначено у тендері, опублікованому на сайті публічних закупівель ProZorro, на будівництво відведено 55 340 794 гривень.

Згідно документації, відкритий вольєр для білих ведмедів знаходитимться біля зон "Південна Америка" і "Театр природи".

Харківський зоопарк просить від підрядника демонтувати існуюче покриття під'їздів і тротуарів, частину існуючого відкритого вольєру для ведмедів, будівлі тераріуму і вольєрів для птахів, облаштувати два відкритих басейни, оглядовий майданчик з боку нової чаші вольєра і сам відкритий вольєр для білих ведмедів з берлогами.

Будівельникам доведеться обладнати кілька видів трубопроводів: господарсько-питний водопровід, подаючий і зворотний водопроводи оборотної води, два трубопроводу побутової каналізації і два — дощової каналізації.

Передбачається, що басейни побудують глибиною до 3 метрів. Один буде ємністю 1650 кубічних метрів, інший — 1200. Перед будівництвом вольєрів і басейнів будівельники розчищатимуть чагарники, валити дерева та частину дерев пересаджувати, викорчовувати пні.

Вольєри декорують скульптурним бетоном з обробкою під камінь. Стіни оглядового майданчика облицюють плиткою "під камінь". У цю ж зону закуплять валуни і ландшафтний камінь, дерев'яну хатинку для єнотів і перегоночну сітку для них, хатинку для борсуків і видр, урну "Париж", і скульптурну композицію, проте яку саме — поки не зрозуміло. Відкритий вольєр для білих ведмедів буде оточувати сад, в якому висадять горобини, черемху, сливи, кизил, листяні і хвойні кущі.

Аукціон запланований на 18 березня. Завершити всі роботи мають до 31 грудня 2021 року.

Раніше "Коментарі. Харків" писали, що в Харкові говорить ворон відзначив день народження.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися