У Харкові в пологовому будинку від COVID-19 загинула жінка, яка тільки народила: Чоловік розповів всю історію

У Харкові жінка, яка йшла на поправку, раптово загинула

У Міському клінічному пологовому будинку № 2 померли дві вагітні жінки. Дану інформацію підтвердили в Департаменті охорони здоров'я Харківської обладміністрації та міськраді.

У соцмережах з'явилися повідомлення чоловіка однієї з породіль, який прокоментував всю ситуацію. За його словами, дружина була на восьмому місяці вагітності, а плід був великий (3400) та тиснув діафрагму.

"Аліні було важко дихати, відповідно і дитині надходило менше кисню. 11 числа у дитини стало погано прослуховуватися сердечко, зробили аналізи, за дружиною питань не було, вирішили прокесарити. З малятком все в порядку, дружина теж відповідала навіть по робочих моментах. 13 числа я помітив, що вона стала нескладно писати, сильно нервувати, попросила купити дорогі ліки Ремдезівір, яке я вже купував мамі до цього, уточнив у лікарів, вони сказали зайвим не буде, але чи вистачить 3 доз. Їй все купили", - написав чоловік.

При цьому він зазначив, що 14 березня у його дружини Аліни була панічна атака. Вона говорила, що задихається. Лікарі сказали, що вони поруч та все під контролем. Чоловікові порадили хорошого інфекціоніста, коли він приїхав, як з'ясувалося у неї був пік цитокінового шторму, який в лікарні не змогли розпізнати. Жінці ввели ліки та їй стало легше. Відомо, що у неї були сильно уражені легені, але наскільки саме лікарі не могли визначити, бо вона була кіслородозалежна та її не можна було перевезти.

"Але у них в будинку були рентген та УЗД, за якими теж можна було зробити знімки, я говорив, що якщо проблема особисто можу привезти переносні апарати. Вони не захотіли ризикувати та вирішили, що це нічого не дасть. Улюблена весь час була у свідомості, вже починала жартувати, намагалася дихати без маски, з кожним днем хоч трохи, але їй ставало легше. Всіх фахівців, яких я привозив і її дивилися, хірурги, узіст все говорили, що критичний момент минув і попереду довгий процес відновлення ", - розповів чоловік.

Однак за даними чоловіка, 4 квітня у жінки почала падати сатурація та її перевели з концентратора на прямий кисень, сатурація підвищилася. На якийсь час їй стало легше та вона навіть запитувала в чоловіка, як вимкнути звук на пульсоксиметрі. Він послав їй відео, однак вона вже не відповідала. Саме в цей день в лікарні був наплив важких вагітних. За офіційною версією жінки не стало в 00:30. Він також зазначив, що разом з його коханою в один день та в одному пологовому будинку померла 25-річна дівчина. "У свідоцтві про смерть написали гостра легенева недостатність", - підсумував він.

Нагадаємо, в Харківській області на 15 квітня, коронавірус виявили ще у 1168 осіб. В області COVID-19 діагностували вже у 121086 осіб. За добу коронавірус забрав 29 життів, тепер за весь період пандемії в області загинуло 2312 хворих.




Джерело: https://kharkivoda.gov.ua/
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися