Військовий квиток тільки за гроші: Чиновник вимагав «бакси»

Харківського чиновника затримали прямо під час отримання хабаря

У Харкові судитимуть заступника голови адміністрації Слобідського району Харківської міськради. Про це повідомили в пресслужбі обласної прокуратури.

За даними правоохоронців, до заступника голови звернувся керівник одного з суб'єктів господарювання Харкова та запитав як отримати військовий квиток для найманого працівника. Чиновник заявив, що військовий квиток можна отримати тільки за гроші та зажадав 400 доларів хабаря.

Чоловік не розгубився і звернувся до правоохоронних органів. Силовики затримали чиновника прямо під час отримання хабаря в порядку ст. 208 КПК України. Тепер йому загрожує від трьох до восьми років поневірянь волі з конфіскацією майна.

64K6TjlrqCUiejAptF2ZAWRKX.jpg

Нагадаємо, 15 квітня, о 16:24 депутати прийняли в першому читанні Закон "Про посилення кримінальної відповідальності за брехню та недостовірність даних у деклараціях". Чиновниця з Харкова відзначила, що можливості для маніпуляцій чиновниками у своїх деклараціях необхідно системно обмежувати.

Раніше "Коментарі" розповіли, що в Полтаві ДБР повідомила про підозру колишньому заступнику директора лісництва в Харківській області. У харківській прокуратурі відзначили, що мова йде про колишнього заступника директора державного підприємства "Красноградське лісове господарство". За даними правоохоронців, чиновник в змові з цивільним купив БУ автомобіль "Урал" 1983 роки за 900 тисяч гривень при ринковій ціні в 425 тисяч. Про це дізналися і тепер обох підозрюють в розтраті майна або заволодінні ним шляхом зловживання службовим становищем (ч. 4 ст. 191 КК України).




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися