Харківські школи потрапили у ТОП-100

11 шкіл потрапили в список кращих навчальних закладів країни

11 шкіл Харкова потрапили у сотню кращих навчальних закладів України. Відомо, що рейтинг склав журнал "Фокус", проаналізувавши результати зовнішнього незалежного тестування за 2019 рік.

Так, у списку кращих виявився фізико-математичний ліцей №27, який посів 10-ту сходинку. До речі, в минулому році успішність учнів була вище, адже за результатами ЗНО-2018 ліцей займав 8-у позицію.

На 41-у рядку виявилася харківська спеціалізована школа №162, яка потрапила в ТОП вперше. За нею розташувався технічний ліцей №173, який підтягнувся на одну позицію і зайняв 42 рядок. На 43 місці — ще один дебютант рейтингу — гімназія №169.

На 45 місці — Маріїнська гімназія №6, яку в свій час закінчили актриса Людмила Гурченко і екс-мер Харкова та колишній народний депутат Михайло Добкін. Вона також опинилася в списку вперше.

Гімназія №47, порівняно з минулим роком, втратила 23 позиції і посіла 50-ий рядок у списку.

Потрапила в рейтинг й Авторська школа Бойка. Її закінчували діти багатьох харківських бізнесменів і політиків в числі яких і син нардепа Дмитра Шенцева — Микита, який зараз є депутатом обласної ради. В цьому році приватна школа опинилася на 56-му рядку рейтингу, знизившись на 25 позицій.

69-ий рядок вперше посіла гімназія №116, а 90-у позицію — спеціалізована школа "Обдарованість". Харківський університетський ліцей опустився на одну позицію і зайняв 97-е місце серед навчальних закладів країни.

Замикає харківський рейтинг академічна гімназія №45, яка посіла 99-й рядок рейтингу. Згідно з підрахунками, ця гімназія втратила 49 позицій порівняно з результатами попереднього року.

Раніше "Коментарі. Харків" писали, що в Лозовій зліпили 30-метровий вареник.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися