Харків'янку, що викинула українські паспорти, оштрафували в аеропорту під час спроби знову полетіти з країни

Жінка принесла з собою належно оформлені документи на дітей, але на неї вже чекала поліція

Мешканку Харкова, яка нещодавно записала обурливе відео про Україну та українське законодавство, а її діти жбурнули на газон українські паспорти, оштрафували за кількома статтями адміністративного кодексу України. Про це розповів на своїй сторінці у Facebook заступник міністра МВС Антон Геращенко.

"Вона із дітьми образливо висловлювалася на адресу української держави та жбурляли паспорти на землю, висловлюючи свою неповагу", - написав Антон Геращенко.

У середу вранці громадянці в аеропорту  під час другої спроби полетіти з Харкова в Стамбул разом з дітьми було пред'явлено протокол з обвинуваченнями за статтею 173 "дрібне хуліганство" та 184 "ухилення від нормального виховання дітей" Кодексу про адміністративні правопорушення.

"Громадянці Інні не варто звалювати з хворої голови на здорову, а просто знати та додержуватися закону", - заявив Геращенко.

За його словами цього разу громадянка вже мала при собі усі належні документи на дітей. Він впевнений, що два дні тому прикордонники все вчинили правильно, виконали свій обов'язок, дотримуючись букви закону.

Заступник міністра МВС запевняє, що  до розповсюдження обурливого відео причетні російські пропагандисти.

"Ми нікому не дозволимо знущань з паспорта українця!" - зазначив Антон Геращенко.

Нагадаємо, інцидент трапився 17 травня, жінка з дітьми намагалася  полетіти літаком з Харкова в Стамбул, однак через відсутність документів про дозвіл від батька на виїзд закордон дітей, пасажирів на рейс не допустили. Після цього обурена жінка записала відео, на якому вона скаржиться на українські закони, а її сестра викидає разом з дітьми українські паспорти. На відео маленька дівчинка та хлопчик кажуть "Україно, йди-то ти в ...пу".

"Коментарі" розповідали, що сестра жінки пообіцяла звернутися до суду через погрози, які їй надходять в особисті повідомлення.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися