Пожежа в ТРЦ "Нікольський": Рятувальники повідомили подробиці (ФОТО)

Рятувальники показали наслідки пожежі в ТРЦ «Nikolsky»

У Харкові 24 травня на Пушкінській сталася пожежа в ТРЦ "Nikolsky". Про це повідомили в пресслужбі ДСНС Харківської області.

RzGuJkEQlQWD5h_St1QPRr_1n.jpg

За даними рятувальників, горіло будівельне сміття на 3-му надземному рівні зовні будівлі. Площа пожежі склала близько 4 кв. м. Через сильне задимлення близько 200 відвідувачів самі покинули будівлю.

О 22:37 пожежу вдалося локалізувати, а о 22:42 повністю ліквідувати. Зараз рятувальники встановлюють причину займання.

Спочатку про пожежу розповіли очевидці в соцмережах. Після цього подробиці розповів начальник Головного управління ДСНС Харківської області Анатолій Торяник. Сьогодні все його слова тільки підтвердилися.

Варто відзначити, що ввечері, 22 травня, з ТРЦ "Нікольський" вже евакуювали відвідувачів. Це при тому, що будівлю відкрили тільки 21 травня. Людям навіть перервали сеанс в кіно. Спочатку в соцмережах розповіли про пожежу на даху, однак дану інформацію спростували поліціянти. За даними правоохоронців, їм повідомили про мінування будівлі. Через це силовикам довелося оглянути 1500 квадратних метрів ТРЦ. Вибухівки ніякої не було.

За цією подією відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 259 Кримінального кодексу України. "Мінера" загрожує від двох до шести років в'язниці. Про зв'язок двох подій поки ніякої інформації немає.

ДОВІДКА. Відкриття ТРЦ Nikolsky в Харкові чекали вже майже 10 років. Це один з найбільших "довгобудів" в місті, і розташований він в самому історичному центрі міста - на вулиці Пушкінській. Тривале будівництво сильно псувало зовнішній вигляд вулиці та дратувало місцевих жителів. За деякими даними з 2012 року, на будівництво було витрачено понад 100 мільйонів євро. Будівлю нарешті відкрили тільки 21 травня 2021 року.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися