У Харкові знову мінували ТРЦ «Нікольський»: Адміністратори не пустили саперів

Хтось продовжує "душити" ТРЦ "Нікольський"

У Харкові адміністрація ТРЦ "Нікольський" не пустила вибухотехніків і поліціянтів для перевірки будівлі на наявність вибухівки. Про це розповіли в пресслужбі ГУ Нацполіції Харківської області.

Відзначається, що повідомлення про мінування правоохоронці отримали 26 травня о 11:00. На місце події приїхали слідчо-оперативна група, кінологи, вибухотехніки, співробітники екстрених служб. Професіонали оглянули та перевірили вулицю, проте всередину їх ніхто не пустив. Покупців не евакуйовували.

Варто зазначити, що згідно із законом приватне підприємство має право не пускати до себе представників екстрених служб. Однак якби з людьми щось трапилося, вся відповідальність лягла б саме на приватне підприємство.

Нагадаємо, ввечері, 22 травня, з ТРЦ "Нікольський" вже евакуювали відвідувачів. І це при тому, що будівлю відкрили тільки 21 травня. Людям навіть перервали сеанс в кіно. Спочатку в соцмережах розповіли про пожежу на даху, однак дану інформацію спростували поліціянти. За даними правоохоронців, їм повідомили про мінування будівлі. Через це силовикам довелося оглянути 1500 квадратних метрів ТРЦ. Вибухівки ніякої не було.

Після мінування вже 24 травня в ТРЦ сталася пожежа. За даними рятувальників, горіло будівельне сміття на 3-му надземному рівні зовні будівлі. Площа пожежі склала близько 4 кв. м. Через сильне задимлення близько 200 відвідувачів самі покинули будівлю. О 22:37 пожежу вдалося локалізувати, а о 22:42 повністю ліквідувати. Зараз рятувальники встановлюють причину займання.

ДОВІДКА. Відкриття ТРЦ Nikolsky в Харкові чекали вже майже 10 років. Це один з найбільших "довгобудів" в місті, і розташований він в самому історичному центрі міста - на вулиці Пушкінській.




Елена Харитонова

29 травня 2021, 13:31

Монструозное здание молла своим видом просто умоляет чтобы его снесли или хотя бы закрыли.

Ілля Шекшуєв

28 травня 2021, 10:58

Нікольскій ТРЦ - єто дешевое дерьмо - где укралі треть із полутора мілліарда грівень - потраченних на стройку - крыша вообще не открывается и не проветривается! Туда и ходить нельзя - если хочешь остаться здоровым!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися