У Харкові «мінували» відразу 14 лікарень та поліклінік (ФОТО)

Харківські фахівці обстежили понад 35 тисяч квадратних метрів в пошуках вибухівки

У Харкові 4 червня правоохоронцям поштою повідомили про мінування відразу 14 лікарень та поліклінік. Подробиці розповіли в пресслужбі ГУ Нацполіції Харківської області.

Відзначається, що всього слідчо-оперативні групи та фахівці вибухотехнічного управління поліції обстежили понад 35 тисяч квадратних метрів та евакуювали 120 осіб. Ніякої вибухівки в приміщеннях та на вулиці не знайшли. Тепер правоохоронці шукають зловмисників.

Інформацію про подію внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 1 статті 259 (свідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає термін до шести років.

Нагадаємо, 4 червня в міській клінічній лікарні №30 на вулиці Гуданова повідомили, що медперсонал та відвідувачів евакуювали через нібито закладену вибухівку. Відзначається, що повідомлення прийшло електронною поштою близько 9:30. Головлікар розповів, що близько сотні людей (пацієнтів і медпрацівників) вивели на вулицю.

Раніше "Коментарі" розповіли, що в Харкові адміністрація ТРЦ "Нікольський" не пустила вибухотехніків та поліцейських для перевірки будівлі на наявність вибухівки. Відзначається, що повідомлення про мінування правоохоронці отримали 26 травня о 11:00. На місце події приїхали слідчо-оперативна група, кінологи, вибухотехніки, співробітники екстрених служб. Професіонали оглянули та перевірили вулицю, проте всередину їх ніхто не пустив. Покупців не евакуйовували.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися