На харківському кордоні затримали чоловіка, який віз небезпечні «подарунки» з Росії

У чоловіка вилучили піротехнічні патрони, гранати, холодну зброю та наручники.

Вчора, 3 березня, в пункт пропуску "Піски" прибув автомобіль Volkswagen. Прикордонники спільно з митниками стали оглядати транспортний засіб і виявили в ньому піротехнічні патрони, гранати, пристрій для відстрілу піротехнічних патронів, газові балончики, холодну зброю і металеві наручники.

Як виявилося, незаконно провезти через кордон "святковий настрій" з Росії намагався 29-річний громадянин України. В автомобілі молодий чоловік перебував у якості пасажира.

Наразі небезпечні знахідки вилучено та передано на експертизу.

До речі, 2 січня на сайті президента України з'явилася петиція про заборону використання петард, феєрверків та інших піротехнічних виробів.

"Дуже багато свідчень страшних наслідків цих розваг. Важкі травми отримують і самі "підривники" - вибиті очі, покалічені руки тощо. Наші фронтовики часто отримують важкі стреси під час цих вибухів. Страждають люди похилого віку і маленькі діти. Під час кожного такого свята тікають від господарів і піддаються смертельній небезпеці домашні собаки. Були випадки загибелі птахів - як від зупинки серця, так і від травм", - йдеться в петиції.

Автор петиції пропонує законодавчо заборонити ввезення, продаж і використання будь-яких піротехнічних виробів. При цьому обумовлює, що проведення салюту, наприклад, можна дозволити, якщо це буде проходити не поблизу житлових будинків.

За 2 місяці петиція набрала майже 8400 голосів із необхідних 25 тисяч.

Раніше "Коментарі. Харків" писали, що митники затримали дві машини з контрабандним алкоголем та цигарками.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися