Масове отруєння в Харкові: "Якіторії" запропонували оплатити лікування

У Харкові продовжують госпіталізувати людей з ентероколітом

У Харкові з харчовим отруєнням в лікарні госпіталізували вже 78 осіб. Харківська мерія запропонувала власникам мережі закладів "Якіторія" і "Мафія" оплатити госпіталізованим жителям, оплатити лікувань. Про це повідомили в пресслужбі мерії.

Відзначається, що пацієнтам потрібні фізіологічні розчини, антибіотики та інші ліки, які були витрачені в великих обсягах за останні дні в результаті господарської діяльності цих ресторанів. Також в мерії додали, що якщо препаратів немає в лікарнях їх докуповують пацієнтам родичі.

Нагадаємо, спочатку 17 червня в лікарні доставили 19 дорослих та 5 дітей з харчовим отруєнням. Після цього, вранці, 18 червня, госпіталізували вже 45 осіб. Ще 17 червня фахівці сказали, що кількість отруєнь буде тільки збільшуватися. Пацієнти пов'язують своє захворювання з сушами із лососем з "Якіторії" та "Мафії". Вже 18 червня за офіційними даними в лікарнях з отруєнням знаходилося 57 осіб. А 19 червня з харчовим отруєнням в лікарнях перебувало вже 78 осіб.

За словами заступника Харківського міського голови Світлани Горбунової-Рубан, всім отруєним жителям 18 червня поставили діагноз ентероколіт. Стан жителів медики оцінюють як середньої тяжкості. На щастя, поки реанімаційних пацієнтів немає.

Раніше "Коментарі" розповіли, що в селищі Слобожанський Красноградського району чотирьох дітей госпіталізували в лікарню з отруєнням. Повідомлення про це поліцейські отримали 12 червня близько 2:00. За даними правоохоронців, дві дівчинки 11 і 13 років разом з 8-річним братом і 14-річною дівчинкою-сусідкою разом зібрали гриби, а потім віддали їх бабусі. Жінка приготувала гриби та нагодувала ними дітей. Через якийсь час їм стало погано.




Джерело: https://kharkivoda.gov.ua/
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися