У Харківській області 86-річна бабуся три доби блукала у лісі

Жінка була дуже виснажена і навіть не могла покликати на допомогу

У Балаклійському районі три дні поспіль старенька перебувала в лісі й не могла звідти самостійно вибратися. На пошуки бабусі вирушили пошукові загони LisaAlert і "Мілена". Ввечері 23 червня жінку знайшли. Про деталі щасливого фіналу цієї історії розповіли в акаунтах загонів у соцмережах.

Уляну Данилівну, яка проживає в селищі П'ятигірське Балаклійського району, востаннє бачили о 17:30 20 червня. Після цього бабуся, одягнена в хустку, сарафан і капці, зникла.

picture

На її пошуки вирушили, крім поліції й рятувальників, два добровільних харківських рятувально-пошукових загони: "Мілена" і LisaAlert. Після п'яти годин пошуків у найближчому до місця проживання жінки лісі добровольці знайшли стареньку живою.

Вона була дуже виснажена, оскільки три доби провела в лісі без питної води і їжі. Найгірше було те, що вона сильно переживала, не знаючи, чи зможуть її знайти, адже не могла навіть покликати на допомогу. Вижити Уляні Данилівні допомогли гарт і жага до життя.

Коли стареньку знайшли, йти самостійно вона не могла, тому рятувальники евакуювали її на імпровізованих ношах через хащу, адже там, звідки їм довелося вибиратися, не було навіть маленької стежки.

"Знайшли бабусю живою. Через три доби. 86 років, друзі! Ще раз кажу, що не можна втрачати надію. Потрібно шукати, адже шанс знайти живим є завжди. Сподіватися потрібно до останнього", - зазначила представниця LisaAlert, яка була учасницею пошукової операції.

Після того, як бабусю винесли з лісу, її вже чекали медпрацівники. Жінку взяли під нагляд лікарі, тепер її здоров'ю нічого не загрожує.

picture

У добровольчих пошукових загонах зазначають, що люди, у яких зникли близькі, знайомі або друзі, повинні негайно звертатися на "гарячі" лінії цих організацій.

"Пропала людина? Чекати не можна!" - таке їхнє гасло. Добровольці кажуть, що чим раніше почнуться пошуки, тим більше шансів знайти людину живою.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" розповідали про те, що в Харківській області малюк випив відбілюючий засіб. Хлопчика, якому не виповнилося й двох років, госпіталізували з опіками слизової та стравоходу.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися