У Харкові тиран викрав у колишньої дружини маленьку дочку, відвіз в ЛНР та вимагає гроші

Чоловіка додали до бази "Миротворця"

У Харкові якийсь Олексій Жарченко викрав власну доньку Софію у колишньої дружини Христини та вивіз її в Луганську область. Тепер батько вимагає з жінки 10 тисяч доларів за дитину, надсилаючи фотографії дівчинки зі зброєю. Подробиці розповіли "Сьогодні".

zeHTZDv3V5KIq544R_zJNCv2y.png

Христина розповіла, що під час сварки чоловік душив її до втрати свідомості. Маленька дівчинка заступилася і просила не мучити маму, але батько відштовхнув її ногою. Мама дівчинки лежала без свідомості, а коли приходила в себе, побачила, що у дівчинки вся голова була в крові. Після цього вона вирішила розлучитися з чоловіком.

Чоловік на час притих і навіть носив подарунки доньці. Однак в якийсь момент він попросив з'їздити з дитиною до батьків на окуповану територію і тримає її там вже десятий місяць.

Виявилося, що Олексій весь час брехав дружині. Він нібито їздив на заробітки, а насправді допомагав бойовикам на окупованій території. Відповідні докази жінка знайшла на втраченій чоловіком флешці. Тепер чоловіка додали в базу "миротворця".

Розгублена мати спочатку хотіла взяти гроші в борг і віддати, але чоловік не дає ніяких гарантій, що поверне Соню. Виявилося, що такий випадок не єдиний в Україні. Проблема в тому, що зараз не існує механізму, який допомагав би повернути дитину з окупованої території. Адвокат жінки вже подав звернення до Уповноваженого з прав людини Верховної Ради України.

У липні в Харкові має відбутися суд, який вирішить, з ким із законом повинна жити Софія. Адвокат не сумнівається у вироку. Але складніше повернути дитину з окупованої території. Поки мати може спілкуватися з дочкою тільки телефоном.




Активист

25 червня 2021, 14:07

Тут палка о двух концах. Может мать хорошо обеспечивала дочь а может вся в долгах из-за коммуналки. На Донбассе коммуналка и газ намного дешевле чем на остальной территории страны. Может там ребенку лучше. Нужно журналистам с той и другой стороны не по скайпу а в прямом эфире или по вайберу показать как и в каких условиях ребенок живет.Как к нему относятся бабушка и дедушка с папой. Опросить соседей .друзей и знакомых. И потом делать выводы.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися