У Харкові помер військовий, якого поранили на фронті

У харківській лікарні помер молодий військовий

У Харкові 19 липня помер 29-річний український військовий з Кривого Рогу Олександр Горбенко. Про трагедію розповіла радник голови Дніпровської ОДА Тетяна Губа на своїй сторінці в Facebook.
zqupaIVv6pcYmwb3nAVHKQLgz.jpg

Олександра поранили ще 15 липня під час обстрілу в зоні Операції об'єднаних сил. Хлопець отримав 80% опіків тіла, його госпіталізували в опіковий центр Харківської лікарні швидкої допомоги.

Варто зазначити, що 15 липня російські сили обстрілювали українські позиції вісім разів. В результаті обстрілу троє військових ЗСУ отримали поранення, двоє - бойове травмування.

Батальйон національного захисту "Кривбас" на своїй сторінці в Facebook поділився інформацією, що загиблий хлопець був сином їх бійця Василя Холода.

Контекст:

У військовому госпіталі Харкова 8 травня помер старший солдат Віктор Анатолійович Городниченко з Полтавської області. Відомо, що чоловіка поранив ворожий снайпер в районі селища Зайцеве Бахмутського району Донецької області.

Після пострілу чоловік був ще живий. Спочатку його евакуювали до лікарні в Бахмут, а звідти вже - в Харків. Медики намагалися врятувати військовослужбовця і проводили одну операцію за іншою, однак нічого не допомагало.

В Організації Об'єднаних Націй назвали кількість жертв в результаті бойових дій на Донбасі. Згідно з підрахунками Управління Верховного комісара ООН з прав людини, загальна кількість жертв у результаті конфлікту на сході нашої країни становить 42 500-45 500 осіб.

У США назвали перешкоду для закінчення війни на Донбасі. Речник посольства США в Україні Деніел Ленгенкемп підкреслив, що завершення війни має відбутися завдяки дипломатичним зусиллям усіх боків, в тому числі й Росії, яка відповідальна за початок протистояння.







Николай Логвиненко

20 липня 2021, 16:57

Путин - убийца. Гореть этой твари в аду и пусть будет проклят весь его род. Смерть русским оккупантам.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися