У Харкові скажений тхір покусав господарів: оголошено карантин

Люди намагалися надати тварині допомогу, але марно

У Харкові у районі "Нових будинків" домашній тхір травмував своїх господарів та загинув того ж дня. Через результати лабораторного дослідження на кількох вулицях оголосили карантин. Про деталі події розповіли у пресслужбі Харківської Міськради.

Тварина мешкала у родині з дитиною у будинку на провулку Снігуровському, 9. Кілька днів тхір виглядав хворим. Господарі вирішили надати йому медичну допомогу, але він покусав та подряпав їх. Трохи пізніше у той же день тварина померла.

Власники тхора звернулися по медичну допомогу для себе вже наступного дня до травмпункту 17-ої лікарні. Після огляду та опитування постраждалих були взяті аналізи та відправлені на дослідження до Харківської регіональної державної лабораторії Держслужби України з питань безпеки харчових продуктів та захисту споживачів. Результати показали, що у тхора був сказ, саме через це захворювання він і помер після кількох днів агонії.

Постраждалих від укусів тварини доправили на стаціонарне лікування у міську лікарню №2, а дитину - до обласної дитячої клінічної лікарні №1.

Окрім цього комісія, що відає поширенням інфекційних захворювань серед тварин в місті, прийняла рішення про необхідність введення карантинних заходів у найближчих до місця колишнього проживання тхора, районах. Під дію карантину потрапили вулиці, обмежені квадратом: вулиця Танкопія, бульвар Богдана Хмельницького, проспект Московський, вулиця Харківських дивізій.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" розповідали про те, що у Харкові у водоймах через сильну спеку почала помирати риба. Зокрема у Саржиному Яру через невелику глибину водойми та високі температури, гине форель.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися