У Харківській області "соцпрацівниці" вкрали у пенсіонерки велику суму грошей

У Балаклійському районі розслідують факт шахрайства відносно місцевої пенсіонерки

На Харківщині в Балаклійському районі розслідують факт шахрайства відносно місцевої пенсіонерки. Про це розповіли в прес-службі Нацполіції в Харківській області.

Правоохоронці зазначили, що 3 березня в Балаклійський відділ звернулася 83-річна місцева жителька з повідомленням про те, що до неї прийшли невідомі жінки, які представилися працівницями соціальної служби і попросили показати їм гроші, мотивуючи це неплановою перевіркою збережень і заміною в країні банкнот. Пенсіонерка надала їм певну суму.

Зловмисниці оглянули купюри і повідомили, що ці гроші нібито вже не в обороті і підлягають вилученню. Вони запечатали гроші в конверт і передали його власниці з обіцянкою повернутися і обміняти гроші на справжні. Заглянути в конверт потерпіла здогадалася лише згодом, де виявила замість грошей папір. Таким чином зловмисниці вкрали 25 тис. грн та 400 доларів.

Слідчий відкрив кримінальне провадження за ч. 1 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до трьох років обмеження волі.

Раніше "Коментарі. Харків" писали, що патрульного, який під Харковом поранив пасажира Subaru, випустять із СІЗО.



Джерело: https://hk.npu.gov.ua
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися