У Харкові водій оцінив проїзд на червоний сигнал світлофору в 500 гривень

Минулих вихідних водії двічі пропонували харківським патрульним хабарі

У Харкові двоє автомобілістів пропонували патрульним хабарі за те, щоб копи не складали адмінпротоколи за порушення правил дорожнього руху. Про це повідомляє патрульна поліція Харківської області на своїй сторінці у Facebook, передають "Коментарі. Харків".

Тепер водії замість адміністративних справ можуть отримати кримінальні.

Перший інцидент стався у суботу, 25 січня. Копи зупинили машину за проїзд перехрестя на заборонений сигнал світлофору. Щоб поліція не притягувала його до адміністративної відповідальності, водій запропонував "вирішити питання" на місці. Хотів відкупитися за 500 гривень.

Наступного дня – у неділю, 26 січня, - патрульні зупинили машину, яка перетнула подвійну суцільну лінію розмітки. Водій запропонував копам зробити вигляд, що вони не бачили порушень правил дорожнього руху. Таку послугу він оцінив у 100 гривень. 

Поліцейські повідомили автомобілістам про кримінальну відповідальність, яка передбачена чинним законодавством за надання неправомірної вигоди. Водії все одно наполегливо хотіли "домовитися". Патрульні викликали на місця подій слідчо-оперативні групи. Дії водіїв зафіксовані на боді-камери копів.

Вирішується питання щодо відкриття кримінальних проваджень.

Приєднуйтесь до нас в Telegram - Пульс Харкова - і будьте в курсі найцікавіших і важливих новин міста та Харківської області.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися