На Харківщині тільки за одну добу рятувальники більше півсотні разів виїжджали на гасіння сухої трави

Загальна площа пожеж склала близько 30 гектарів

В четвер, 5 березня, в Харківській області рятувальники здійснили 66 виїзд на гасіння сухої трави, хвойної підстилки, очерету, листя та сміття. Про це  "Коментарі. Харків" дізналися в прес-службі ГУ ДСНС України у Харківській області.

Загальна площа пожеж склала понад 30 гектарів. Вогнем знищило та пошкодили дві господарчих споруди та дерев’яний паркан.

В ДСНС ще раз звернулися до населення з проханням суворо дотримуватися правил пожежної безпеки поблизу лісових масивів та на відкритих територіях. 

"Частіше за все, пожежі у природних екосистемах виникають в результаті людської недбалості та неуважності. Масштабні загоряння можуть мати негативні наслідки як для навколишнього середовища, так і для людей: спричинити пожежі житлових будівель, знищити лінії електромереж, газо- та нафтопроводів, лісових насаджень", - зазначили в ДСНС.

Рятувальники нагадали, що у разі виникнення пожежі необхідно негайно телефонувати до Служби порятунку за номером "101".

Раніше "Коментарі. Харків" писали, що під Харковом вогнеборці врятували житловий будинок. Пожежа сталася в Дергачівському районі. Загорілася літня кухня поруч з приватним будинком.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися