Харків'яни відвідали кафе у Бердянську: важке отруєння та погіршення зору

Харків'янам стало погано після відпочинку у Бердянську

У Бердянську 31-річна харків'янка отруїлася разом з чоловіком. Вони їли морепродукти (мідії та лангусти) і випивали. Про це розповіли "Харьковские известия".

Кафе вони відвідали ще 29 липня. Наступного дня у чоловіка була діарея, температура піднялася до 38 градусів. Через три дні схожі симптоми з'явилися й у дружини. Однак члени сім'ї не захотіли одразу звертатися до медиків і лікувалися "Лоперамідом". При цьому вже 4 серпня у жінки впав зір і все двоїлась в очах. Це вже стало причиною звернутися до медиків.

Зараз жінка перебуває в стані середньої тяжкості та лежить у КНП ХОР "Обласної клінічної інфекційної лікарні". Жінці медики відразу ввели ліки.

Масове отруєння в Харкові:

У Харкові десятки людей отруїлися суші в закладі громадського харчування ТОВ "Ресторан №1" (ресторани "Якіторія" і "Мафія"). Однак ресторани вже відновили свою роботу. Масові госпіталізації почалися з 16 червня. Люди потрапляли в лікарні з однаковими симптомами.

Основною причиною масового отруєння в "Якіторії" та "Мафії" стало недотримання санітарно-гігієнічного режиму на кухні. Як повідомили в Держпродспоживслужбі, швидше за все, всіх заразив хворий працівник. За словами прессекретаря мережі закладів Владислава Шкоди, в аналізах працівників закладу сальмонелу не виявили.

Там провели дезінфекцію, відремонтували кухонні та технічні приміщення, списали продукти. Однак поки в ресторанах немає відвідувачів. Всього в закладі отруїлися 90 осіб, з них 19 дітей. Діагноз "Сальмонельоз середнього ступеня тяжкості" з різними збудниками був підтверджений сумарно у 87 осіб.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися