Секретарем міськради Харкова Ігорем Тереховим можуть зайнятися правоохоронні органи - експерт

Йдеться про справу, відкриту щодо ТОВ "Кисет", яке перевірять на ухилення від сплати податків

Політичний експерт Володимир Цибулько заявив, що діяльність претендента на посаду мера Харкова секретаря міської ради Ігоря Терехова скоро може стати предметом пильної уваги правоохоронних структур. Про це експерт повідомив на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook, передають "Українські новини".

Цибулько прокоментував повідомлення, що обласна прокуратура в Харкові почала розслідувати можливе ухилення від сплати податків однієї з фірм, ймовірно пов'язаних з Ігорем Тереховим. Йдеться про справу, відкриту щодо ТОВ "Кисет", яке в Харкові володіє великою мережею з продажу тютюнових виробів. Її співвласниками є колишня дружина Ігоря Терехова Олена Винник і давній діловий партнер ексміністра Авакова Ігор Котвицький. Але, як зазначає експерт, "на побутовому рівні для харків'ян зв'язок Кисет-Терехов - само собою зрозуміла". Експерт пов'язує справу проти фірми близькою до Терехова з іншими гучними подіями в Харкові.

"Відкриту справу слід розглядати в контексті оголошеної відставки голови Харківської ОДА Айни Тимчук та розслідування хабаря в Харківській облраді, в якому головним підозрюваним є Артур Товмасян, голова облради. Всі три епізоди може пов'язувати одна загальна риса - вони пов'язані з Арсеном Аваковим, який після хвороби й смерті Геннадія Кернеса нібито захопив тіньовий контроль над Харковом", - написав Володимир Цибулько, вказуючи, що Тимчук, Товмасян і Терехов отримали свої посади за сприяння ексголови МВС.

Тепер, додав експерт, ці відставки й розслідування позбавляють ексміністра Авакова можливості впливати на справи у Харкові через адміністративний ресурс.

Експерт також нагадав, що кілька місяців тому за заявою групи депутатів Харківської міськради було ініційовано розслідування щодо обставин призначення Ігорем Тереховим секретарем міської ради - так звана "справа про підписи Кернеса". Терехов може бути причетний до отримання посади шляхом неправомірного використання електронного підпису Геннадія Кернеса, коли він був госпіталізований в Берліні. Під час перебування Арсена Авакова в кріслі міністра справа розслідувалася дуже повільно, а тепер процес може прискоритися - вважає експерт.

У будь-якому випадку, резюмував Володимир Цибулько, останні харківські події остаточно перекреслюють шанси Ігоря Терехова перемогти на позачергових виборах мера Харкова, які мають відбутися 31 жовтня.



Анатолий

13 серпня 2021, 21:49

Тупая, вонючая свинья, на тебе уже поставили клеймо, только бегаешь от одного корыта к другому, где больше помоев нальют, урод моральный.

Жора

13 серпня 2021, 20:39

С этого политического трупа такой эксперт как с дурака умный. При Порохе к одной должности присосался но власть поменялась..Турнули.Нет Пороха и теперь как политическая проститутка как уж на сковородке ерзается.Чтобы спрыгнуть и присосаться к другим.Для его мозгов не доходит что харьковчане сами будут выбирать мэра.И не важно Терехов.Добкин или ещё кто.Но только не примет город ни кого от 95 квартала и его окружения.

Серёга

13 серпня 2021, 15:46

И посады не легальные точки держут,достали эти алко-ларьки во дворах домов...

Активист

13 серпня 2021, 15:12

Как ты был Ни Кем и Ни Кто и зовут тебя Никак так и подохнеш как политический труп.Лизал ты зад Пороху а теперь и готов Зели ноги целовать.Да не по сеньке шапка.Тебе даже это не позволяют чтобы обувь не загадить дыханием своим.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися