У Харкові затримали бойовиків так званих Л/ДНР - як проводили спецоперацію СБУ (фото)

Затриманим інкримінують участь у терористичній організації, що загрожує 15 роками позбавлення волі

У Харківській області 9 серпня контррозвідка СБУ затримала чоловіка, причетного до незаконної діяльності збройних формувань на непідконтрольних українській влади території Донбасу. Про деталі операції розповіли у пресслужбі СБУ.

Протягом останніх місяців проводилося дві спецоперації - одна в Одеській області, друга - у Харківській. Завдяки зв'язку підозрюваних із діяльністю збройних формувань, обох чоловіків вдалося успішно затримати.

Зловмисники, які раніше були учасниками військових формувань так званих Л/ДНР, за даними СБУ, брали участь в обстрілах позицій ЗСУ на Донбасі.

За даними контррозвідки чоловіки протягом двох років з 2014 у складі бойовиків воювали проти України біля Дебальцевого, Донецька, Докучаєвська та Широкиного.

Обом затриманим було оголошено про підозру за статтею 258-3 ККУ: участь у терористичній організації. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від восьми до 15 років.

Слідчі СБУ з'ясовують також перелік осіб, які пов'язані із затриманими та причетні до злочинів проти безпеки України. Також тривають слідчі дії зі встановлення обставин участі затриманих в цих злочинах.

Затримання підозрюваних проводили слідчі регіональних управлінь СБУ разом із Харківською та Одеською прокуратурами.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" розповідали про те, що у Харкові вночі загорівся мікроавтобус і повністю згорів. Власник автівки стверджує, що знає хто і навіщо підпалив машину. Слідчі дії тривають, поліцейські з'ясовують обставини події, мотиви та підозрюваних у скоєнні злочину.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися