У Харкові, поки власники були у відпустці, згоріла квартира - що відомо

Очевидці стверджують, що вогнеборці не могли розпочати гасити пожежу через те, що мали проблеми з водою

Опівдні на вулиці Новгородській у Харкові загорілася квартира у багатоповерховому будинку. Особисті речі власників житла згоріли повністю. Про деталі нещасного випадку розповіли у пресслужбі ДСНС у Харкові та у харківських телеграм-каналах.

Повідомлення про пожежу до чергової частини лінії "101" надійшло у розпал дня після 12:00. Виявилося, що на восьмому поверсі дев'ятиповерхового будинку на вулиці Новгородській, 44 палає квартира.

На місце одразу ж виїхали 4 команди рятувальників на автоцистернах, додатково з ними було направлене відділення на автодрабині. Коли спеціалісти служби порятунку прибули на місце, полум'я вже охопило балкон та кімнату помешкання та мало площу близько 20 кв.м.

За свідченнями очевидців, вогнеборці якийсь час не могли розпочати гасити пожежу, адже, ймовірно, мали проблеми з подачею води.

picture

Локалізувати загоряння вдалося о 12:59, ще година знадобилася рятувальникам, аби повністю ліквідувати вогонь.

Очевидці стверджують, що власники помешкання на момент пожежі були у відпустці, втім через 15 хвилин після виявлення пожежі хтось, хто мав ключі від квартири, зміг відкрити двері вогнеборцям, аби полегшити їм доступ всередину.


У пресслужбі установи повідомляють, що наразі причина виникнення пожежі не з'ясована.

Харків'яни, які були свідками на місці пригоди, у соцмережах розповідають, що розглядаються дві можливі версії загоряння: недопалок, що впав на балкон зверху, та коротке замикання.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" розповідали, що у дворі одного з багатоповерхових будинків вночі з четверга на п'ятницю загорівся мікроавтобус Ford Transit. Всередині автівки було багато овочів, ймовірно призначених для продажу. Машина разом з усім, що було всередині, згоріла вщент. Вогнеборці виявили місце початку пожежі — задня частина автівки. Власник згорілого мікроавтобуса стверджує, що знає, хто і навіщо підпалив його транспортний засіб.



Джерело: https://kh.dsns.gov.ua/
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися