До Харкова приїде президент Польші

У цьому році виповнюється 80 років з дати прийняття рішення про масові розстріли польських офіцерів

Президент Польщі Анджей Дуда приїде до Харкова, щоб вшанувати пам'ять розстріляних співвітчизників. Про це повідомляє історичний портал dzieje.pl з посиланням на віце-прем'єра Петра Глинського.

За словами чиновника, глава польської держави приїде до Харкова 13 квітня. Канцелярія президента поки не підтвердила цю інформацію. Деталі участі Анджея Дуди в пам'ятних акціях стануть відомі наступного тижня.

У нинішньому році виповнюється 80 років з початку масових страт польських офіцерів, які потрапили в полон після окупації країни Німеччиною і СРСР. Рішення про розстріли було прийнято радянським Політбюро на чолі з Йосипом Сталіним. У квітні-травні 1940 року в Харкові були вбиті близько чотирьох тисяч чоловік. Довгий час радянська влада стверджували, що тут і в Катині були поховані жертви нацистів. У 2000 році в лісопарку був відкритий Меморіал жертвам тоталітаризму.

Раніше портал "Коментарі.Харків" повідомляв, що стала відома дата розгляду апеляції засуджених за теракт біля Палацу Спорту в Харкові.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися