У Харкові всю ніч шукали 12-річного хлопця - вранці знайшли на дні водойми

Хлопець з братами відпочивав на озері, хоча не вмів плавати

В Індустріальному районі Харкова 24 серпня зник 12-річний хлопчик. Його шукали весь вечір та ніч, а зранку його тіло знайшли на дні водойми. Про обставини трагічної події розповіли у відділі комунікації поліції Харківської області.

Повідомлення про зникнення дитини надійшло близько 19:00 24 серпня одразу на номери поліції та рятувальників. Батько 12-річного хлопця повідомив про те, що його син зник під час прогулянки.

Виявилося, що троє братів, хлопчики 9, 10 та 12 років вирушили на прогулянку з друзями та вирішили без дозволу батьків покупатися в озері, що розташоване біля бульвару Івана Каркача, 81, за басейном Нептун на ХТЗ, відомим як "Калдибань" або "Вонючка". Старший хлопчик не вмів плавати, в один момент інші діти втратили його з поля зору. Брати відразу ж побігли до батька розповісти про зникнення.

Подія трапилася близько 16:00, близько трьох годин хлопця рідні шукали самотужки, а потім викликали рятувальників. На місце приїхали чергові рятувальники з 8-ї частини ДСНС, але хлопчика знайти не змогли.

Відповідні об'яви про пошук дитини розмістили у соцмережах та пабліках. За свідченнями очевидців, на пошуки зібралося близько 30-40 небайдужих місцевих жителів.

Вже зранку на місце також прибула водолазна група центру розмінування на швидкого реагування. Вони виявили тіло хлопця на дні водойми та підняли його на берег.

Місцеві жителі кажуть, що озеро є небезпечним для купання дітей, адже там велика глибина (за деякими даними на дні розташовується затоплений колодязь), багато бруду та мулисте дно.

Наразі поліція з'ясовує обставини події. Було відкрито кримінальне провадження за ст. 115 ККУ: умисне вбивство дитини з приміткою "нещасний випадок".

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, що у Харкові посеред дня на дорогу викинули з машини чоловіка в районі Холодної гори. Коли швидка допомога прибула на місце, медики виявили у постраждалого зупинку серця. Чоловіка вдалося реанімувати, його забрали до лікарні №2 у стані коми. Оскільки у постраждалого не було при собі документів та телефону, медики почали пошук рідних чоловіка для встановлення його особистості.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися