У Харківській області чиновники "Укрзалізниці" забрали зарплати підлеглих собі

Працівників "Укрзалізниці" обікрали майже на 2 мільйони гривень

У Харківській області СБУ викрила чиновників "Укрзалізниці", які поповнили свої кишені майже на 2 мільйони коштом підлеглих. Про це розповіли у пресслужбі СБУ регіону.

За даними правоохоронців, посадові особи структурного підрозділу філії "Пасажирська компанія" "Укрзалізниці" забрали собі майже 2 мільйони гривень. Усі ці гроші виділили на зарплати працівникам. Керівництво просто внесло в документи неправдиві відомості, а гроші забрало собі.

Силовики провели обшуки, які підтвердили протиправну діяльність посадовців. Їх проводили в рамках кримінального провадження за ч. 3 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України. Оперативно-слідчі дії все ще тривають.

Інші новини:

У Харкові 23 липня затримали одного із заступників голови Харківської облради Андрія Малиша. За даними правоохоронців, чиновник разом зі своїм адвокатом зажадав хабар у 1 млн 50 тис. грн у керівника одного з комунальних підприємств. За ці гроші заступник. гарантував керівнику збереження його нинішньої посади. Зловмисників викрили під час передачі останньої частини хабаря у 350 тис. грн.

У Харкові 25 серпня із будинку антикорупційного центру винесли ноутбуки, відеотехніку та інше обладнання. Співробітники ХАЦ відразу ж звернулися в поліцію і написали заяву про пограбування. Зазначені обставини ускладнюють роботу фахівців із ХАЦ. За даними правоохоронців, з громадської організації по проспекту Науки винесли 7 ноутбуків, квадрокоптер, фотокамери, два стабілізатори для них і телефони. Поліціянти опитали свідків і вилучили речові докази.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися