Керівництво школи, згорілої у Чугуєві, знало, що може спалахнути пожежа

Ще влітку школа не пройшла перевірку із пожежної безпеки, а висновки рятувальників передали до суду

Спеціалісти ДСНС ще у липні перевіряли школу №2 у Чугуєві та виявили значні недоліки у забезпеченні пожежної безпеки, інформацію щодо необхідності їхнього усунення було передано до суду у липні. Про це повідомили у "Суспільне" з посиланням на речника Харківської ДСНС Євгена Василенка.

За його словами, у будівлі були необроблені вогнезахисним розчином різні дерев'яні конструкції: дах, перекриття, покрівлі. Також у школі не було захист від блискавок та пожежної сигналізації.

Встановлення сигналізації школа замовила напередодні початку навчального року, про це свідчить інформація на сайті держзакупівель Prozorro. Щоправда, встановлена вона мала бути аж до 1 листопада.

У міськраді Чугуєва повідомили, що сигналізацію почали монтувати напередодні пожежі і банально не встигли встановити.

У серпні школа змогла пройти обов'язкову перевірку та отримати дозвіл на початок навчального року. У комісії брали участь спеціалісти Державної продовольчої служби, управління освіти та ДСНС. У висновках комісії значиться про те, що роботи зі встановлення сигналізації вже почалися.

Нагадаємо, будівля школи №2 у Чугуєві спалахнула близько 19:00 19 вересня, рятувальники встановили, що причиною стало коротке замикання на другому поверсі. Полум'я швидко охопило велику територію на даху, у спортзалі та у приміщеннях другого поверху. Загальна площа загоряння склала 500 квадратних метрів. Ліквідувати пожежу вдалося лише о 6:30 ранку.

"Коментарі" повідомляли про те, що у закладу є друга будівля, яка не постраждала. Там будуть займатися початкові класи та п'ятикласники вже через два дні. Для інших класів розглядаються три варіанти: навчання у другу зміну в сусідній школі №1, навчання в вільних приміщеннях школи №5 або на певний період ввести дистанційне навчання.




путин хуесост

21 вересня 2021, 15:46

посадить нахуй руководство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися