У Харкові від 100% ураження легень коронавірусом померла породілля

Дівчина перебувала у лікарні більше тижня, тепер лікарі борються за життя малюка

У Харківській обласній клінічній лікарні 29 вересня померла вагітна жінка. Про це повідомила харківська волонтерка та колишня радниця губернатора Харківської області Наталя Попова на свої сторінці у Facebook.

Вагітна Олена більше тижня лікувалася у стаціонарі ОКЛ з діагнозом "коронавірус". У неї було діагностовано тотальне, 100% ураження обох легень. Весь цей час вона перебувала на штучній вентиляції легенів.

Жінці довелося робити інтубацію. Перед цим акушери зробили кесарів розтин і прийняли пологи малюка Олена. Вона народила сина, якого помістили у спеціальний бокс. За його життя також борються лікарі.

Згодом серце Олени не витримало, вона померла 29 вересня.

Протягом її хвороби небайдужі люди збирали кошти на лікування, після смерті жінки, їх усі передали на потреби новонародженої дитини.

За словами волонтерки, лікарі, під опікою яких перебувала породілля, зробили усе можливе, аби врятувати життя їй та дитині.

Наразі у харківському департаменті охорони здоров'я ситуацію не прокоментували.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли про те, що у Харківській області рекордно високі показники захворюваності на коронавірус по всій Україні. За добу було зафіксовано майже 1000 нових випадків захворювання та 27 смертей. Головний санітарний лікар України на брифінгу напередодні заявив, що фактично Харківська область опинилася у "червоній зоні" пандемії.

Також "Коментарі" повідомляли про те, що у Харківському облздраві було прийняте рішення про виведеня з резерву двох лікарень, які почнуть приймати пацієнтів з коронавірусом з 1 жовтня. Це Харківський Диспансер радіаційного захисту населення та Пологовий будинок №2.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися