У Харківській області ще дві лікарні почали приймати хворих на Covid-19

У разі необхідності, область зможе мобілізувати й ресурси інших медичних закладів

"Чорнобильська лікарня" та роддом №2 були виведені з резерву та незабаром почнуть приймати хворих на коронавірус. Про це повідомляє МГ "Об'єктив" з посиланням на директора обласного департаменту охорони здоров'я Максима Хаустова.

За його словами Диспансер радіаційного захисту населення та пологовий будинок №2 почнуть працювати з пацієнтами з Covid-19 з 1 жовтня.

Наразі вони отримали відповідні розпорядження та розпочали підготовку до роботи.

У лікарнях необхідно наповнити кисневі ємності, набрати бригади, що працюватимуть на цьому напрямку, облаштувати приміщення.

Максим Хаустов зазначив, що у пологовому будинку прийматимуть породіль.

Завдяки виведенню з резерву цих двох лікарень, кількість наявних місць для пацієнтів збільшиться на 280, загалом в області буде 3 295 ліжок для хворих на коронавірус.

Також Максим Хаустов зазначив, що мешканців Харкова почали госпіталізувати в лікарні області через те, що найбільшу частку від усіх хворих складають саме харків'яни, тому лікарні міста швидко заповнилися, натомість в області багато вільних місць, куди й направляють мешканців Першої столиці.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли про те, що у Харківській області нова хвиля Covid-19 розпочалася раніше, ніж чекали лікарі, також цього разу ситуація ускладнюється тим, що у хворих більш тяжкі симптоми. У Чугуївській лікарні розповіли, що у вихідні хворі не звертаються до медзакладів, а починають бити на сполох лише в понеділок.

Також "Коментарі" розповідали про те, що Харківська область опинилася на другому місці за захворюваністю на коронавірус серед усіх регіонів України.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися