У Харкові судитимуть директора фірми, який «заробив» майже 200 тисяч на ремонті лікарні

За завищений обсяг ремонтних робіт керівник може сісти на 8 років

У Харкові прокуратура передала до суду обвинувальний акт стосовно директора одного із ТОВ, якого підозрюють у заволодінні майже 200 тисячами гривень бюджетних коштів. Про це "Коментарі. Харків" дізналися в прес-службі прокуратури Харківської області. 

За даними слідства, ТОВ виконувало капітальний ремонт фасаду будівлі КЗОЗ "Харківська міська клінічна лікарня № 27". Керівник товариства склав завідомо неправдиві офіційні документи, в яких завищив обсяг виконаних робіт за договором підряду.  Відповідно, зросла і вартість ремонту. Таким чином, він заволодів 194 тисячами гривень з бюджету.

41-річному директору інкримінується заволодіння чужим майном у великих розмірах, шляхом зловживання службовим становищем та службове підроблення (ч. 4 ст. 191, ч. 2 ст. 366 КК України).

Якщо вину чоловіка доведуть у суді, він може отримати від п'яти до восьми років тюрми з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Раніше "Коментарі. Харків" писали, що у лікарнях Харківської області відремонтують приймальні відділення. На відновлювальні роботи з обласного бюджету виділили 2,4 мільйони гривень. Ремонти планують зробити в Балаклійській, Богодухівській, Валківській, Вовчанській, Дергачівській, Красноградській, Мереф'янській і Чугуївської ЦРЛ, а також центральних лікарнях Ізюма, Куп'янська, Лозової та Харківській обласній клінічній лікарні.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися