Чоловікам, які під Харковом вирубали ліс на 300 тисяч, загрожує тюрма

Чорні лісоруби знищили більше десятка дубів

Дергачівська місцева прокуратура повідомила про підозру двом чоловікам, які незаконно вирубали дерева на території Валківського лісництва ДП "Жовтневе лісове господарство". Про це "Коментарі. Харків" дізналися в прес-службі прокуратури Харківської області.

За даними слідства, 28-річний мешканець Харківської області та 45-річний мешканець Чернігівської області за допомогою бензопил зрубали 13 дубів. Суму збитків, завданих державі, оцінили у 307 тисяч гривень.

Чоловікам повідомили про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 246 КК України (незаконна порубка лісу, що спричинила тяжкі наслідки). Їм загрожує позбавлення волі на строк від п’яти до семи років.

Досудове розслідування триває.

Раніше "Коментарі. Харків" писали, що в Харківській області прокуратура розслідує справу пенсіонера, який знищував ліс. За даними слідства чоловік незаконно вирубав у Близнюківському районі 39 ясенів. Збитки оцінили у 550 тисяч гривень.

Також "Коментарі. Харків" повідомляли, що в Харківській області планують за добу висадити 250 тисяч дерев у рамках проекту "Озеленення України". Взяти участь в екологічній ініціативі вже висловили готовність близько трьох тисяч волонтерів.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися