На Харківщині прокуратура розслідує справу пенсіонера, який знищував ліс

Суму завданих збитків оцінили у 550 тисяч гривень

Прокуратура повідомила про підозру чоловіку, який незаконно вирубував на Харківщини дерева у захисних лісових насадженнях. Про це "Коментарям. Харків" повідомили в прес-службі прокуратури Харківської області.

За даними прокуратури, у жовтні 2019 року 64-річний мешканець Дніпропетровської області незаконно вирубав у Близнюківському районі на Харківщині 39 ясенів. Сума завданих збитків оцінили у 550 тисяч гривень.

"Чорному" лісорубу інкримінується вчинення злочину, передбаченого ч. 4 ст. 246 КК України (незаконна порубка лісу, що спричинила тяжкі наслідки). Чоловіку загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до семи років.

picture

Також у прокуратурі нагадали, що відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Раніше "Коментарі. Харків" писали, що в Харківській області прокуратура направила до суду обвинувальний акт щодо вісьмох службовців Жовтневого лісгоспу. Їх звинувачують у масштабній вирубці лісу, що завдало збитків на 98 мільйонів гривень.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися