Пропонують прискорити видачу Карти харків'янина: у мерії попередили про шахраїв

У міській раді нагадали, що отримання Карти харків'янина є безкоштовною процедурою

У міській раді Харкові попереджають про шахраїв. Зловмисники діють під брендом "Карти харків'янина", представляючись робочою групою проекту, та пропонують мешканцям міста отримати картку у прискорений термін. Про це повідомила прес-служба мерії на сторінці у Facebook.

Зазначається, що шахраї дзвонять потенційним жертвам із пропозицією купити Карту харків'янина або прискорити процес її видачі за гроші. Крім того, аферисти можуть уточнювати адресу проживання, ІПН та інші дані для можливості придбати картку.

У міській раді нагадали, що отримання Карти харків'янина є безоплатною процедурою.

Справжні працівники робочої групи проекту під час дзвінка можуть лише уточнити дані, заповнені харків'янином в анкеті, та не пропонуватимуть місцевим платити за якісь послуги.

У мерії також нагадали, що волонтери із робочої робочої групи "Карта харків'янина" можуть прийти за місцем проживання, щоб допомогти у заповненні анкети. Проте варто пам'ятати, що кожен волонтер має посвідчення, яке має право перевірити будь-який харків'янин.

Раніше видання "Коментарі" писало, що секретар Харківської міської ради Ігор Терехов анонсував вихід шести видів "Карток харків'янина" , серед яких студентська, шкільна, пільгова, пенсійна, загальна та для співробітників комунальних підприємств. Кожен вид надаватиме певні можливості їхнім власникам. Так, для працівників комунальних підприємств, Харківської міськради, а також її виконавчих комітетів буде додатковий привілей — пільга на оплату проїзду у громадському транспорті.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися